Tijdelijk gesubsidieerde tarieven HHT

  Utrecht Houten
Voor wie Iedereen die recht heeft op hulp bij het huishouden via de gemeente Utrecht. De criteria daarvoor staan op de website van de gemeente Utrecht. Cliënten met een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning.
Wat houdt het in Hulp bij het huishouden is bijvoorbeeld hulp bij: het schoonhouden van het huis, het boodschappen doen, het lezen van de krant. Hulp die bijdraagt aan een schoon en leefbaar huishouden (zie: website gemeente Houten)
Tarief 2015 €5,00 per uur €7,50 per uur
Maximaal aantal in te kopen uren tegen dit tarief 3 uur per week 4 uur per week
Tarief 2016 Waarschijnlijk tussen de €9,00 en €10,50 per uur €10,00 per uur
Maximaal aantal in te kopen uren tegen dit tarief Onbekend 4 uur per week
Bijzondere situatie 1 Heeft u eerder al besloten zelf (extra) hulp in te kopen bij uw bij de gemeente aangesloten aanbieder? Dan is uw uurprijs op 20 april 2015 automatisch verlaagd naar €5,00. Tot 20 april geldt de afgesproken prijs.
Bijzondere situatie 2 Hebt u via PGB zelf hulp bij het huishouden ingekocht? Ook dan kunt u extra uren tegen het lage tarief inkopen. U kunt deze uren echter niet door uw eigen hulp laten uitvoeren. Wel door een aangesloten aanbieder.
Let op: Iedere gemeente heeft voor deze tijdelijke regeling een subsidie gekregen van het ministerie van VWS. Als veel mensen extra uren tegen het lage tarief willen inkopen kan het zijn dat het budget snel op raakt. Wij vertellen u in dat geval wat u per uur zou moeten betalen. U kunt dan zelf beslissen of u nog extra uren wilt inkopen.

Zorgaanbod

Zorg aanvragen