Project Moesahada

HvN heeft succes verbreedt middels het project Moesahada wat staat voor ‘zorgen vanuit je hart’. Doordat de zorgverlener meerdere talen beheerst is dit een groot voordeel voor zorgvrager(s). De zorg wordt geleverd zonder problemen met de taalbarrières. Moesahada resulteert in zorg op maat.

Het merendeel van de zorgverleners die meerdere talen beheersen verlenen zorg aan één zorgvrager, aan één echtpaar of hebben slechts enkele cliënten waarvoor ze zorgen. Rooster technisch is dit een voordeel aangezien de zorgverlener zonder veel veranderingen in de planning de zorg kunnen leveren aan de zorgvrager(s). Het geeft continuïteit. Financieel heeft dit niet direct voordelen voor HvN. Scholingskosten liggen hoog doordat de zorgverlener de scholing op maat krijgt en indien nodig in een andere taal. Een positief gevolg voor de zorgvrager (en de zorgverlener) is dat de zorg in eigen taal geleverd kan worden. Hierdoor worden miscommunicaties tussen zorgverleners en de zorgvrager voorkomen.

Thuiszorg HvN maakt het project Moesahada mogelijk. Zorgvragers kunnen aangeven dat zij bijvoorbeeld graag door een Marokkaanse zorgverlener verzorgd willen worden. Na overleg kan HvN nieuwe werknemers opleiden en vervolgens in dienst nemen. In dit geval dient er rekening gehouden te worden met scholings-, reiskosten, het aantal uren zorg en de benodigde functies.

Wilt u meer informatie over Project Moesahada? Aarzel niet en bel met onze zorgcoördinatoren: 030 – 267 67 17

Zorgaanbod

Zorg aanvragen